ScAP Clubdag / vogelruildag

21 maart 10:00

ScAP Clubdag / vogelruildag: De leden van de Speciaalclub zijn over het hele land verspreid. Ook woont er een aantal leden in België/Frankrijk/Duitsland. Om al deze leden met elkaar in contact te laten komen, worden er per jaar 3 contactdagen georganiseerd. Deze contactdagen vinden plaats in het clubgebouw “Vogelzang” van de Soester vogelvrienden in het Desmond Tutu-centrum te Soest. Het adres is Molenstraat 8d, 3764 TG, Soest. Het gebouw is bereikbaar via de ingang aan de van Goyenlaan (tussen de huisnummers 149 en 151). Ga voor een routebeschrijving naar www.soestervogelvrienden.nl en druk op de knop “Lokatie”.

Op de eerste contactdag van het jaar, in februari/maart, wordt een vogelaarsdag gehouden, bedoeld om uw koppels compleet te maken, resp. uw overtollige vogels te verkopen/ruilen. Op de tweede contactdag in mei/juni wordt de jaarvergadering gehouden. Voor de derde contactdag, in september/oktober, wordt een spreker uitgenodigd die over voeding, verzorging en/of kweek van Afrikaanse prachtvinken vertelt. Vanaf 2012 organiseren we op deze dag onze eigen onderlinge tentoonstelling! Wat deze drie contactdagen met elkaar gemeen hebben is dat het altijd erg gezellig is. Er worden veel contacten gelegd met leden en wat zeker niet mag worden vergeten is dat het de ideale plaats is om vogels van eigenaar te laten verwisselen. Dit kunnen gekweekte vogels zijn of import, als de vogels maar behoren tot de Afrikaanse of Australische prachtvinken. We laten de Australische prachtvinken ook toe, omdat veel leden naast Afrikaanse, ook Australische prachtvinken houden. Bovendien hebben zij ongeveer dezelfde verzorging nodig als de Afrikaanse prachtvinken. De contactdagen zijn in principe vrij toegankelijk voor alle leden en adspirant leden die serieus prachtvinken willen gaan kweken.

De data van de contactdagen zijn:
Zaterdag 21 maart 2020 – Clubdag / vogelruildag
Zaterdag 16 mei 2020 – Clubdag / jaarvergadering
Zaterdag 17 oktober 2020 – Tentoonstelling / Lezing

Op alle dagen: zaal open om 09.30 uur, aanvang om 10.00 uur. Als u meedoet aan de Onderlinge TT van de ScAP, download dan de volgende benodigde documenten: